Zonnestein
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 1 afwijzing van een geldverstrekker.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Zo heeft de Rabobank bijvoorbeeld een GroenHypotheek voor een duurzame woning. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC (dit is een afkorting voor energie prestatie coëfficient) van 0,4 of lager een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 9.000. Bij een woning met een EPC van 0 of lager is dat € 15.000 en dit bedrag kan wel oplopen tot € 25.000. Je kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan betalen?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

Wat is de sfeer van het gebied?

De woningen aan Zonnestein 64 en 66 liggen aan de oostkant van de lommerijke wijk Elsrijk. Elsrijk is een rustige, parkachtige buurt aan de westzijde van Amstelveen die grenst aan het Amsterdamse Bos. De wijk dateert uit de jaren '30. De woningen aan Zonnestein liggen in het oostelijk deel van Elsrijk dat in de jaren '60 is gerealiseerd.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Er zijn veel openbaar vervoers-verbindingen in de directe omgeving: tram, trein, metro en bus. Vanaf halte Zonnestein 64 is het slechts 10 minuten lopen naar de metro (nr. 51) en tramverbinding (nr. 5) van Amstelveen naar Amsterdam via NS Station Amsterdam Zuid (Zuidas). Vanaf NS station Zuid kun je oa. overstappen op de nieuwe Noord-Zuidlijn richting Amsterdam RAI, Ferdinand Bolsstraat, Vijzelgracht, het Rokin, het Centraal station en Amsterdam-Noord. Via het busstation Amstelveen is het 24/7 mogelijk om met nachtbussen van een naar Schiphol te reizen.

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Via de website van de gemeente Amstelveen vind je alle relevante informatie over Amstelveen, de wijk Elsrijk en het wijkplatform van Elsrijk: Gemeentewebsite Amstelveen

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

Kinderopvang: In Amstelveen is een ruim aanbod aan kinderdagverblijven en BSO's. Kinderdagverblijf 't Eigen Wijsje ligt om de hoek bij Zonnestein. Net iets verder weg zijn de Kinderrijk-kinderdagverblijven en BSO Aalberselaan en Haspelslaan. Basis onderwijs: op fietsafstand van Zonnestein zijn verschillende basisscholen met uiteenlopende achtergronden. Zowel openbaar, Protestants-christelijk, Rooms Katholiek, Reformatorisch, Vrije School als Internationaal. Voortgezet onderwijs: Amstelveen heeft in totaal vier scholen voor voortgezet onderwijs. Iets verder weg biedt Amsterdam een veelvoud aan scholen voor voortgezet onderwijs.

(Veel) meer informatie vind je op de website van de gemeente Amstelveen Gemeentewebsite Amstelveen

 

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

De wijk Elrijk ligt vrijwel naast het Amsterdamse Bos waarin veel sportverenigingen zijn gevestigd. Op een paar minuten fietsen vind je daar oa. een manage, twee hockey-verenigingen, twee tennisclubs, een cricketclub, een kano-vereniging en een voetbalclub.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Zonnestein ligt op tien minuten lopen van het Amstelveense stadshart met oa. een groot winkelcentrum (waaronder de Bijenkorf), heel veel (internationale) horecagelegenheden, een theater en het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Kijk bij Voorzieningen op deze site voor meer informatie. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Zonnestein 64 en 66 worden gebouwd in een buurt met bestaande woningen en groen. Naast deze projecten zijn er geen bouwprojecten in de buurt gepland.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Jazeker! Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouwproject.

Vragen over de buurt

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In totaal realiseren wij aan Zonnestein 64 en 66 negen vrijstaande woningen, in twee verschillende fases.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Aan Zonnestein 64 en 66 realiseren wij in totaal 9 ruime vrijstaande woningen. In fase 1 zijn dit 3 woningen in een jaren-dertigstijl, in een tweede fase 6 ruime woningen in een modere bouwstijl. 

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Aan Zonnestein 64 en 66 komen geen huurwoningen in het aanbod. 

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In dit project zijn geen starterswoningen gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Het realiseren van sociale woningen is geen onderdeel van dit project.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Alle woningen aan Zonnestein 64 en 66 hebben een garage op eigen terrein en een eigen oprit. Op de openbare weg zijn daarnaast ook parkeermogelijkheden. 

Is/blijft parkeren gratis?

Aan Zonnestein 64 en 66 en direct omgeving is geen betaald parkeren. Er zijn wel zones met betaald parkeren in Amstelveen, maar deze liggen in het Stadshart en het gebied daar direct omheen. Meer informatie hierover op de website van de gemeente Amstelveen.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen in de wijk Elsrijk geen nieuwe wegen. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de buurt komt niet een (extra) speeltuin of speelweide. Op loopafstand vind je het Park De Ruyschlaan met een kleine speeltuin. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In de buurt van Zonnestein bevindt zich een losloopgebied voor honden. Daar is ook een hondenpoepbak. Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van de gemeente Amstelveen

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de 3 vrijstaande woningen aan Zonnestein start naar verwachting eind maart of begin april. Wanneer de 6 woningen aan Zonnestein in verkoop gaan is nu nog niet bekend. Houd de pagina Planning in de gaten. Of beter nog: schrijf je hieronder op de pagina in voor de nieuwsbrief en wij houden jou op de hoogte over de planning en de voortgang van het project. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen zijn nog niet eerder gebouwd.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning voor dit project is afgegeven door de gemeente Amstelveen en is de inspraakperiode hierop inmiddels afgelopen.

Voor meer informatie over de totstandkoming van dit project in nauwe samenwerking samenspraak met de buurt, kijk op het onderdeel Planning.  

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

In samenspraak met de buurt is een speciaal protocol opgesteld in het kader van de bouwwerkzaamheden. 

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

In dit project verkopen wij de woningen ook via Lunshof Makelaardij: 020 345 8 345. Het gesprek en het tekenen van het aannemingscontract vindt dan plaats bij de makelaar.

Het is ook mogelijk om je droomwoning geheel online via deze site te kopen. Of eerst het verkoopgesprek bij de makelaar te hebben en online te tekenen van het aannemingscontract. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op Woning Kopen.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je alle verkoopdocumentatie van de woningen bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De inschrijving voor de drie villa's aan Zonnestein 64 is inmiddels gesloten. Kijk bij Planning voor de actuele informatie over de verkoop van de 6 villa's aan Zonnestein 6. Of beter nog: schrijf je hieronder op de pagina in voor de nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over de planning en de voortgang. 

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Het is uiteraard niet mogelijk om het nog niet gebouwde huis te bezichtigen. Zodra de bouw is gestart neemt de aannemer contact op met de eigenaren om tussentijds de voortgang van de bouw van de villa's te komen bekijken. Zodat de eigenaren voor het eerst in hun eigen huis kunnen rondkijken. 

Wie bouwt de woningen?

De woningen die BPD ontwikkelt worden niet door BPD zelf gebouwd, maar door een aannemer. In dit project is dat Thuis in Bouwen. Tijdens de bouw is de kopersbegeleider van Thuis in Bouwen jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Het gaat in dit project om in totaal 9 woningen - 3 woningen aan Zonnestein 64 en 6 woningen aan Zonnestein 66. De bouw daarvan start tegelijkertijd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn, worden deze op gepubliceerd. Waar precies? Op de pagina Woningen onder het betreffende bouwnummer bij het kopje 'downloads'. Of in de Mijn Eigen Huis-omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen worden door de aannemer opgeleverd. Welke keuken dat precies is, is nu nog niet bekend. Nadat de woningen in verkoop zijn gegaan melden wij dit via deze website.   

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen krijgen geen gasaansluiting. De woningen worden voorzien van een Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie. Bij een WKO-installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en beperkt koelen van de woning.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen worden opgeleverd met twee badkamers, inclusief sanitair en tegelwerk. Details over de leverancier volgen later op deze website. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De aannemer Thuis in Bouwen heeft een eigen showroom waar u al uw keuzen kunt bepalen. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja, dat is beperkt mogelijk. Sanitairtegels en keuken vervallen in dat geval. De vloerverwarming en overige installaties vervallen dan niet.

 

 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kun je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina Woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen door BPD ontwikkeld hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning. De woningen zijn energie-neutraal. Dit houdt in dat de woning evenveel energie oplevert als het zelf nodig heeft. Let op: dit zegt dus niets over het energieverbruik van de bewoners van de woning. De energie die de bewoners zelf gebruiken is hierbij niet meegerekend!

De woningen worden opgeleverd met elk een eigen warmte-koudebron. 

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de kopersbegeleider van de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Wij gebruiken cookies

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken of wijzigen.